×

Gdzie powstają lody Ekipa? Fani przeprowadzili śledztwo, które odkryło prawdę

Gdzie powstają lody Ekipa? Gdy sztucznie wywołane wrażenie niedostępności minęło, ludzie zaczęli się zastanawiać, kto odpowiada za wytwarzanie nowego produktu polskich influencerów. Okazuje się, że smakołyki powstają w znanym od wielu dekad koncernie.

Nastolatkowie oszaleli

Grupa polskich influencerów, znana jako Ekipa Friza od wielu lat skutecznie zarabia miliony na polskich nastolatkach. Regularnie wypuszczane przez nich produkty błyskawicznie stają się obiektem pożądania młodzieży. Nie inaczej było w przypadku lodów Ekipy Friza.

Karol Wiśniewski znany jako Friz oraz grono jego przyjaciół doskonale wie, jak kierować swoimi działaniami w sieci, aby maksymalnie monetyzować własną popularność. Pomysł na stworzenie indywidualnej linii lodów również okazał się trafiony. Już na samą wieść o tym, że instagramerzy oraz youtuberzy zamierzają produkować lody, nastolatkowie oszaleli z radości. Gdy pojawiła się wiadomość, że ilość smakołyków będzie limitowana, szturmem ruszyli do sklepów, aby jak najszybciej zaopatrzyć się w lody Ekipy. Choć później wyszło na jaw, że lodów jest pod dostatkiem i nie trzeba się obawiać, że ich zabraknie, chwyt marketingowy okazał się nad wyraz skuteczny.

Wiele osób zaczęło się zastanawiać, jak od kuchni wygląda produkcja zdobywającego coraz większą popularność deseru. Kilku fanów Ekipy zorganizowało nawet osobiste śledztwo, aby dowiedzieć się, kto stoi za fenomenem produktu.

Gdzie powstają lody Ekipa?

Fani najbardziej zaintrygowani historią lodów Ekipy odkryli, że deser powstaje w fabryce w Nowym Sączu. Lody są produkowane przez markę Koral. W niewielkim miasteczku można natknąć się na gigantyczny billboard, promujący największy komercyjny sukces firmy w przeciągu ostatnich lat. Co ciekawe, lody Ekipy doczekały się nawet własnego muralu. Prace nad nim wciąż trwają. Niewykluczone, że i on w przyszłości stanie się równie popularny, co same lody.

Lody ekipy to owocowy sorbet z polewą z gumy balonowej z dodatkiem strzelającego cukru. Koszt deseru to niecałe 2 zł. Niska cena oraz oryginalne połączenie smakowe sprawiły, że Polacy bardzo zainteresowali się produktem. Lody bardzo szybko znikają ze sklepowych lodówek. Zgodnie z zapewnieniami jednego z członków Ekipy, Wujka Łuki – influencerzy zarabiają na sprzedaży produktu między 1 a 10 procent. Innymi słowy, jeśli w ciągu doby produkcja wynosząca milion dziennie, trafi do sprzedaży, nastolatkowie mogą zarobić od 20 do 200 tysięcy złotych w ciągu 24 godzin.

W chwili obecnej w sprzedaży dostępne są dwa rozmiary lodów. Mniejsze, o pojemności 50 ml oraz wariant XL o pojemności 65 ml. Choć pierwszy wariant powinien kosztować 2 zł za sztukę, a większy 2,80 zł za sztukę, ceny bardzo wahają się w całej Polsce. Jak twierdzą internauci, w wybranych miejscach ich ceny sięgają nawet 19,99 zł za sztukę!

@lukasztiviPowstaje nawet mural „lodów Ekipy” ? ##lodyekipy ##koral ##ekipa ##friz ##dc ##fy ##dlaciebie ##dc♬ 3KIPA – Ekipa

Fotografie: Twitter

Może Cię zainteresować