×

Ile kosztują jajka na Wielkanoc u Magdy Gessler? Cennik robi wrażenie

Chcielibyście nabyć jajka na Wielkanoc u Gessler? To przyszykujcie trochę pieniędzy, bo ceny w jej delikatesach „u Fukiera” dosłownie zwalają z nóg.

Jajka na Wielkanoc u Gessler

Znana restauratorka często musi mierzyć się z krytyką dotyczącą cen dań w jej restauracjach i cukierniach. Mimo to wciąż znajduje się wielu chętnych na jej potrawy. Tak jak w Tłusty Czwartek, gdy przed „Słodki, Słony” ustawiły się prawdziwe tłumy po pączki Gessler. Ludzie byli zdania, że warto poczekać i zapłacić 11 złotych za słodkości od gwiazdy programu „Kuchenne Rewolucje”.

Teraz Ci, którzy chcieliby wzbogacić swój stół o Wielkanocne potrawy Magdy Gessler, muszą także liczyć się z tym, że tanio nie będzie. Jej restauracja „U Fukiera”  udostępniła ostatnio cennik świątecznych dań, który szeroko komentowany jest w sieci.

Gwiazda TVN używa bowiem jaj z hodowli ekologicznej, których koszt waha się w granicach 10-13 złotych. I tak „Jaja faszerowane polskie wiejskie z pieczarkami i koprem” to koszt 25 zł za jedyne 5 połówek, czyli 2,5 jaja. Jeszcze więcej zapłacimy za „Jaja nadziewane wiejską, polską szynką” – ich cena wynosi 28 zł.

Okazuje się, że 25 zł to naprawdę wysoka cena. W innych miejscach za podobną cenę dostaniemy 12 połówek jajek.

Inne specjały świąteczne

Zamówione dania można odebrać w restauracji „U Fukiera”. Możliwe jest także dostarczenie zamówienia pod wskazany przez klienta adres, jednakże trzeba się liczyć wtedy z dodatkowymi kosztami. Jeśli wartość naszego koszyka nie przekroczy 250 złotych, wtedy do rachunku zostanie dołożone jeszcze 25 złotych.

Co jeszcze znajdziemy w Wielkanocnej ofercie?

  • „Domowy majonez według mojej babci” słoik 200g – 15 zł
  • „Sos tatarski wyborny z grzybami” słoik 200g – 17 zł
  • „Nóżki jak dawniej” słoik 200g – 19 zł
  • „Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi” słoik 300g – 25 zł
  • „Karkówka czosnkiem aromatyzowana, pieczona w ziołach” 0,5kg – 31 zł
  • „Śledź sherry w sosie z selera naciowego” słoik 300g – 38 zł
  • „Baba drożdżowa wielkanocna” 800g – 50 zł
  • „Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami” 1kg – 90 zł
  • „Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką” ok. 2,2kg – 120 zł

Skusicie się na potrawy Magdy Gessler?

Mateusz Gessler o wysokich cenach w restauracji Magdy Gessler

Źródła: www.ufukiera.pl, www.biznesinfo.pl, pikio.pl, www.se.pl
Fotografie: Facebook, Instagram

Polecane

Może Cię zainteresować