Nieświeży chleb pokroił i zamoczył w mleku z przyprawami. Usmażył go i zjadł ze smakiem!
Chleb (zwłaszcza ten z supermarketu) ma to do siebie, że niestety już następnego dnia od zakupu dzieje się z nim coś niepokojącego. Jest twardy jak głaz i nie da się go jeść. Zazwyczaj w takiej postaci wylądowałby w koszu, ale pokażemy Ci jak go wykorzystać i zrobić z niego coś naprawdę dobrego. W sam raz na śniadanie z przyjaciółmi!
Chleb w roli głównej!
Składniki:
- 700 g białego chleba z poprzedniego dnia
- 2 jajka
- sól i pieprz
- 80 g startego parmezanu
- 300 ml podgrzanego mleka
- 50 ml oleju z oliwek i oleju do smażenia
- 3 plastry szynki gotowanej
- pomidorki cherry
- 1 łyżeczka oregano
- 1 mozzarella pokrojona w plasterki