Dzięki temu trikowi zadbasz o swoją linię i nie będziesz przybierać na wadze. Proste i skuteczne!
Posiłek to także dodatki, które tworzą całość. Nie można mówić o pysznym indyjskim curry bez odpowiednio przygotowanego ryżu. Niestety podnosi poziom cukru we krwi. Aby sobie pomóc i sprawić, żeby ryż był bardziej przyswajalny dla naszego organizmu możesz skorzystać z tego prostego triku.
Okazuje się bowiem, że gdy podczas gotowania dodasz olej kokosowy zmieniasz tym samym funkcję żywieniową danej potrawy.
Proste, prawda?
To, co najważniejsze w całym procesie należy wykonać na samym początku. Tuż przed gotowaniem ryżu, włóż czubatą łyżkę oleju kokosowego do garnka.
Następnie dodaj ryż i przemieszaj go kilka razy.
Dolej wodę tak, aby zalać ryż.
Energicznie wymieszaj całość, a następnie:
Przykryj garnek. Gdy woda zacznie bulgotać, zmniejsz ogień do minimum.
I po 5-6 minutach, gdy w ryżu powstaną małe dziurki, wyłącz kuchenkę.
Gdy ryż będzie spadać z widelca, oznacza to, że jest idealnie przygotowany. A olej kokosowy sprawił, że ma o połowę mniej kalorii.
Organiczny olej kokosowy tłoczony na zimno zmniejsza o połowę kalorie, ale nie zmienia kompletnie smaku potrawy. Cudownie!