Woda owsiana: sekret szybkiego spalania tłuszczu

    Woda owsiana: sekret szybkiego spalania tłuszczu

    Jak przygotować wodę owsianą?
    Jak przygotować wodę owsianą?
    Źródło zdjęć: © Adobe Stock | Kristina Blokhin
    27.02.2024 09:21
    Masz już świadomość korzyści płynących z wody owsianej? To pożywna ciecz, która wspomaga metabolizm i minimalizuje nagromadzenie tłuszczu w okolicach brzucha. Podpowiadamy, jak można ją stworzyć.
    Z nadejściem wiosny, nadchodzi moment, aby zatroszczyć się o swoją kondycję przed sezonem letnim, szczególnie po mroźnych miesiącach, kiedy to nasza forma często pozostawia wiele do życzenia.

    Gdy masz w planach poprawę fizyczności, warto włączy do swojego menu wodę owsianą. To przyjemny w smaku i pełen wartości odżywczych napój, który skutecznie redukuje zbędne centymetry w pasie, działając jak najwyższej jakości suplement wspierający odchudzanie. Jest całkowicie bezpieczny i naturalny. Podpowiadamy, jak ją zrobić.

    Czym jest woda owsiana?

    Owies, jako składnik, jest źródłem wielu istotnych minerałów i witamin. Stanowi magazyn cynku, wapnia, magnezu, fosforu, żelaza, a także krzemu, a dodatkowo zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe.
    Można go spotkać w postaci mąki, płatków lub napoju. "Owsianka" to jedno z najczęściej wybieranych dań na pierwszy posiłek dnia, podobnie jak "mleko owsiane", stając się idealną alternatywą dla mleka pochodzenia zwierzęcego.
    Z płatków owsianych da się przygotować mleko i równie efektywną, wspomagającą odchudzanie wodę owsianą. Ta ostatnia jest bogata w błonnik beta-glukanowy, który moderuje absorpcję składników odżywczych i przyczynia się do zmniejszenia uczucia głodu.
    Regularne włączanie wody owsianej do diety umożliwi Ci utrzymanie reżimu żywieniowego, ponieważ "atak głodu" nie będzie Ci doskwierał. Należy pamiętać, że same picie tego napoju nie gwarantuje utraty wagi. Powinno się go traktować jako dopingu w procesie odchudzania, a nie jako główne narzędzie do tego celu.

    Jak przygotować wodę owsianą?

    Przygotowanie wody owsianej wymaga wyłącznie wody i płatków owsianych, najlepiej tych nieprzetworzonych, ze względu na ich najwyższą jakość. Należy zalać pół szklanki płatków (125 g) dwiema szklankami zimnej wody i pozostawić mieszankę na 30 minut, a następnie dodać do niej sześć szklanek wody. Po zblendowaniu na jednolitą masę i przecedzeniu przez sito, pozostałości płatków mogą posłużyć do przyrządzenia "odżywczych placków owsianych". Woda owsiana, spożywana codziennie między posiłkami, jedna szklanka dziennie, przyczyni się do utraty masy ciała. Pierwsze oznaki zmian można dostrzec już po miesiącu stosowania.
    Źródło artykułu:Pysznosci.pl
    Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
    Zobacz także