×

Nie żyje uczestnik polskiej edycji Hell’s Kitchen. Fani programu są zrozpaczeni

Nie żyje uczestnik popularnego programu Polsatu Hell’s Kitchen. Mężczyzna miał zaledwie 47 lat. Jego śmierć wywołała ogromny smutek wśród wielbicieli kulinarnego show.

Nie żyje uczestnik Hell’s Kitchen

Carmelo Cestaro zmarł niespodziewanie w wieku zaledwie 47 lat. Jako pierwsza o jego śmierci poinformowała w mediach społecznościowych Sylwia Biały, jego koleżanka z programu.

We wzruszającym poście napisała:

Będzie Nam Ciebie Marianku brakowało.

Carmelo Cestaro dał się poznać widzom za sprawą swojego występu w nadawanej przez Polsat pierwszej edycji programu „Hell’s Kitchen”. Sylwia nie może pogodzić się z jego nagłym odejściem.

Brakuje słów… Zdecydowanie za szybko. Ciepły, życzliwy, pomocny, zarażający niewyobrażalnie pozytywną energią.

Przedwczesna śmierć

Rzeczywiste imię Carmelo Cestaro to Carmine. Mężczyzna zawodowo zajmował się gotowaniem. Ukończył szkołę gastronomiczną, po której podjął pracę kucharza w Restauracji Osteria Piemonte w Warszawie oraz w belgijskiej restauracji.

Pomimo faktu, że nie wygrał programu i zajął zaledwie jedenaste miejsce, to udało mu się oczarować telewidzów i pozostałych kucharzy swoim pozytywnym nastawieniem (pierwszą edycję show wygrał w 2014 roku Łukasz Kawaller, wygrywając 100 000 zł i pracę w restauracji Atelier Amaro w Warszawie u Wojciecha Modesta Amaro).

Sylwia Biały poinformowała również o szczegółach pogrzebu.

Rodzina Carmelo zdecydowała, że zabiera go do Włoch i tam też odbędzie się pogrzeb. Przyczyna śmierci nie jest znana

Nieoficjalnie wiadomo, że śmierć kucharza nastąpiła nagle.

Piekielna kuchnia

W programie Hell’s Kitchen w każdej edycji uczestniczyło kilkanaście osób. Kucharze w show są podzieleni na dwa zespoły:  czerwony i niebieski. Na początku do drużyny czerwonej należą kobiety, a do niebieskiej – mężczyźni. W trakcie programu prowadzący zmienia składy drużyn.

Co odcinek grupy muszą przygotować wybrane przez szefa kuchni dania, które następnie są oceniane pod kątem smaku i sposobu podania. Ponadto, jurorzy zwracają uwagę na umiejętności techniczne i pracę zespołową.

*Zdjęcia mają charakter poglądowy
Fotografie: Facebook.com, Pixabay.com

Może Cię zainteresować